collections.heritage.Brussels

Inventaris van het roerend erfgoed Brussel

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

collections.heritage.brussels

Inhoudelijk profiel

  • Deze website is het platform van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waarbij je een kijk krijgt op de collecties roerend erfgoed. Men ambieert om de diversiteit en de rijkdom van het roerende culturele erfgoed van het Brussels Gewest voor te stellen die zowel door openbare instanties als door privé-organisaties worden bewaard.
  • Het platform is een initiatief van urban.brussels, de gewestelijke overheidsdienst Brussel van Stedenbouw en Erfgoed en heeft een sterke link met bouwkundig erfgoed. Dat verklaart het grote aanbod van museale en architecturale collecties, de inventarissen van kunstwerken in kerken en gemeentehuizen, geklasseerde panden en privécollecties die in bewaring zijn bij musea.

Zoektips podiumkunsten

Een aantal collecties (of soms enkele objecten) met betrekking tot podiumkunsten zijn op deze website beschreven, soms is het ook de enige toegang: bijvoorbeeld de theaterpoppencollectie van Theater Toone, het kunstwerk van Tone Brulin in metrostation Bizet (waarvan de maquette in het AMVB staat) of kostuums van Akarova.

Zoektips muziek

Een aantal collecties (of soms enkele objecten) met betrekking tot muziek zijn op deze website beschreven zoals de een beschrijving van het archief van Robert Pernet (onder de collectie van de Koning Boudewijnstichting), of beschrijvingen van muziekinstrumenten in bepaalde collectie., soms is het ook de enige toegang: bijvoorbeeld de theaterpoppencollectie van Theater Toone, het kunstwerk van Tone Brulin in metrostation Bizet (waarvan de maquette in het AMVB staat) of kostuums van Akarova.

Catalogus of andere hulpmiddelen

collections.heritage.brussels

Hoe begin je eraan?

  • Het platform is nog in opbouw. Onder de noemer van alle betrokkenen zijn al een reeks van namen opgenomen, maar er zijn nog geen beschreven collecties aan verbonden. Er zijn verschillende manieren om te zoeken: via een snelmenu, geavanceerd zoeken en als je eerst collecties aanklikt kan je vervolgens zoeken op type organisatie. Hier kan je dan rechtstreeks naar het trefwoord theater
  • Zoeken op de omschrijving documenten en werken in de categorie alle soorten objecten levert geen overzichtelijke bruikbare informatie. Het is aangeraden te focussen op de andere categorieën
  • Handig is dat je de beschrijvingen in excel-lijsten kan downloaden

Trefwoorden


, , , , ,
, , , , , , ,

,