Theaterencyclopedie.nl

alles over de Nederlandse podiumkunsten

theaterencyclopedie.nl

 

De Theaterencyclopedie omvat informatie over alle podiumkunsten (met uitzondering van muziek): toneel, dans, opera, muziektheater, musical, mime, cabaret, jeugdtheater, poppentheater, revue, show, variété, illusionisme en circus.
Op de Theaterencyclopedie vindt u:

  • Tienduizenden theatervoorstellingen: alle premières in Nederland na 1800 waarvan een volledige premièredatum bekend is
  • Biografieën van acteurs, regisseurs, vormgevers en anderen die werkzaam zijn (geweest) in het theater
  • Meer dan 10.000 Producenten en Gezelschappen.
  • Een overzicht van alle Theaters in Nederland, met een lijst van de voorstellingen die daar in première zijn gegaan.

Daarnaast kan je ook enkele speciale pagina’s vinden. Theaterliefhebbers én theaterprofessionals maken samen de Theaterencyclopedie actueel en compleet. De inhoud van de Theaterencyclopedie wordt grotendeels verzorgd door de redactie en de auteurs die vrijwillig meeschrijven. Iedereen die iets relevants weet van een theater- of dansproductie, een producent of over een acteur, danser, theatermaker, regisseur, (toneel)auteur of theaters, kan die kennis aan deze wiki toevoegen: als apart onderwerp, of als aanvullend feit in een bestaand onderwerp over wat of wie dan ook. Op deze manier is de Theaterencyclopedie een levendig platform waar de gezamenlijke Nederlandse theatergeschiedenis wordt geschreven. De redactie ziet toe op de kwaliteit van de bijdragen die door de auteurs van de Theaterencyclopedie worden aangedragen.

 

Trefwoorden


, , , , , ,
,
, , ,
,