Theaterteksten auteursbond Nederland

theaterteksten geschreven door professionele Nederlandse toneelschrijvers

vvltheaterteksten.nl

Op deze website vind je een breed scala aan theaterteksten, geschreven door professionele Nederlandse toneelschrijvers.
De auteurs staan op alfabetische volgorde vermeld. Indien je een specifieke zoekopdracht hebt kan je gebruik maken van de zoekmodule. Wanneer je een tekst hebt gevonden waarin je geïnteresseerd bent is het mogelijk de schrijver rechtstreeks te benaderen voor nadere afspraken.
Deze website wordt beheerd door de Auteursbond, de beroepsorganisatie van schrijvers en vertalers in Nederland

Momenteel zijn er een 38 auteurs terug te vinden, naast hun naam staat tussen ronde haken hun aantal theaterteksten vermeld. De lijst van deze auteurs kan je via hier vinden, waarna ze kunnen worden benaderd.

Per auteur is er een korte biografie beschikbaar, met contactgegevens of website, en linken naar hun theaterteksten

Momenteel staan er op de website 138 theaterteksten. Deze zijn opzoekbaar op titel, trefwoord, thema, genre en bezetting. Je kan de lijst alfabetisch of chronologisch ordenen.
Acht theaterteksten zijn ongedateerd, en een aantal teksten die 17e-begin 20e-eeuwse theaterteksten als inspiratie hebben gebruikt kregen de datum van de oorspronkelijke tekst mee in plaats van de hedendaagse datum.

Per theatertekst is er een foto, een korte beschrijving en een fragment beschikbaar, zoals bijvoorbeeld zichtbaar bij Katharina Katharina in het ganzenbord. De teksten zijn geschreven tussen 1979 en 2020.

Trefwoorden